Salát z červené řepy

Už delší dobu jsem myslela na to, že bych sem mohla přidat i nějakou rubriku zaměřenou na jídlo. Jídlo miluju a ráda sem tam něco dobrého uvařím (ideálně ve spolupráci s mužem) a podělím se o recept, ale jsem realista a je mi jasné, že zakládat si speciální food blog nemá cenu, zase taková pisatelka nejsem 🙂

Prvním receptem, který vám chci nabídnout, je salát z červené řepy. Vyzkoušela jsem ho sice teprve včera, ale opravdu mi zachutnal a zejména v létě může být určitě dobrým tipem na lehkou, rychlou a zdravou večeři. K jeho přípravě potřebujeme jen pár snadno dostupných surovin:

500g uvařené červené řepy (lze koupit už hotovou, např. v Globusu kolem 25,- Kč)

1 kelímek zakysané smetany

2 lžíce nastrouhaného křenu (lze nahradit křenem ze skleničky)

2 lžičky medu (lze nahradit cukrem)

1 lžíce octa (podle chuti, sama dávám i více)

sůl, pepř podle chuti

Řepu nastrouháme, půlku nahrubo a půlku najemno. Pak přidáme ostatní suroviny a vše pořádně promícháme. Pokud nám to čas dovolí, je dobré nechat salát trochu odležet a vychladit v lednici. Je výborný v kombinaci s rozpečenou bagetkou nebo s čerstvým domácím chlebem. Dobrou chuť!